Agenda
Agenda
Wij barsten ieder seizoen van de leuke ideeën; kruidenazijn maken, buurtdiner, workshops bijenkasten, insectenhotel maken, maar ook een introductierondje in de tuin, om te weten wat waar staat en waarvoor je een bepaald kruid goed kan gebruiken...als jij ook leuke ideeën hebt laat het ons weten via info@kruidenveldbentveld.nl
Zoals beloofd hierbij het recept van de lavendelkoekjes!
175 gr havermout (fijn)
175 gr bloem
175 gr lichtbruine basterdsuiker
200 gr boter, op kamertemperatuur
½ ei
½ tl zout
1 eetlepel gedroogde lavendel
100 gram witte chocolade flakes
½ tl baking soda
Alle ingrediënten in een kom en kneed er een samenhangend deeg van. Kneed vooral niet te lang, zodra er een bal van het deeg gevormd kan worden is het klaar. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal een uur rusten in de koelkast
Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak van het deeg balletjes en leg deze met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Druk de koekjes met een vork/duim in twee richtingen plat. Bak de koekjes in 13-18 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster. Smul!
En de Geitenkaas-rozemarijn Oliebollen!
Het was een probeersel maar echt super lekker! We maakten eerst gewoon oliebollen deeg (Koopmans) en na het rijzen, hebben we zo'n 150 gram Geitenkaas erdoor geroerd en wat honing, fijngesneden rozemarijn en tijm erdoor! Toen kleine ballen gebakken in olie...was een groot succes!