Agenda

Agenda



De basis van de tuin staat! Er komen binnenkort nog bankjes, een waterpomp, een informatiebord, etc. 
We werken iedere zaterdagochtend even een uurtje in de tuin om onkruid te wieden, te zaaien en om te kijken wat er geplukt kan worden, Gezellig als je ook komt! 
Kom alleen als je je prettig voelt, we houden afstand en proberen te werken in groepjes van 2.

De officiële opening van de tuin hebben wij ivm Corona tot nader order uitgesteld. Zodra eea weer kan, plannen wij een feestelijke middag hiervoor in!

Verder barsten wij van de leuke ideeën; buurtdiner, workshops bijenkasten, insectenhotel maken, maar ook een introductierondje in de tuin, om te weten wat waar staat en waarvoor je een bepaald kruid goed kan gebruiken...als jij ook leuke ideeën hebt laat het ons weten via info@kruidenveldbentveld.nl

Zaterdag 29 mei: jl. was er een welkom voor Vrienden van het Kruidenveld, het was een gezellige ochtend. Zoals beloofd hierbij het recept van de lavendelkoekjes!
175 gr havermout (fijn)
175 gr bloem
175 gr lichtbruine basterdsuiker
200 gr boter, op kamertemperatuur
½ ei
½ tl zout
1 eetlepel gedroogde lavendel
100 gram witte chocolade flakes
½ tl baking soda
Alle ingrediënten in een kom en kneed er een samenhangend deeg van. Kneed vooral niet te lang, zodra er een bal van het deeg gevormd kan worden is het klaar. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal een uur rusten in de koelkast

Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak van het deeg balletjes en leg deze met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Druk de koekjes met een vork/duim in twee richtingen plat. Bak de koekjes in 13-18 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster. Smul!
Share by: